Egy jelentés szerint Magyarországról is érkezett Izraelbe omikron-variánssal fertőzött beteg

Megosztás

Ez nagyjából azt is előrevetíti, hogy már hazánkban is megjelent a vírusmutáns, ahogy Európa szinte minden országában kimutatták már a jelenlétét. Izraelben már az ötödik hullámra készülnek.

Izraelben az omikron vírusváltozat terjedése és az R fertőzési együttható fokozatos emelkedése miatt már a koronavírus-járvány ötödik hullámának kitörését próbálják megfékezni – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja.

Naftali Bennett miniszterelnök az izraeli kormány vasárnapi ülésén óva intett a koronavírus-járvány újabb hullámától.

Ha nem teszünk azonnali lépéseket, akkor a zárlathoz fogunk eljutni

– mondta, és oltakozásra biztatta a megfelelő védettséggel nem rendelkezőket.

Bennett a „zöld címke” nevű korlátozás bevezetését javasolta a bevásárlóközpontokban, e szerint csakis helyi védettségi igazolványokkal vagy friss, negatív koronavírus tesztekkel lehetne látogatni a plázákat. Ez szerinte egyszersmind több izraelit késztetne az oltások felvételére.

A The Times of Israel című angol nyelvű hírportál szerint jelenleg Izraelben 55 esetben azonosították az omikron vírusváltozatot, és közülük harminchatan Angliából, Franciaországból, az Egyesült Államokból, az Egyesült Arab Emírségekből, Dél-Afrikából, Fehéroroszországból, Magyarországról, Olaszországból és Namíbiából érkeztek az országba. (Index.hu)

Kapcsolódó cikkek